Projecte

Família Birreta

Birreta és un projecte familiar. L'origen cal buscar-lo en l'any 2010 arran d'unes inquietuds en l'elaboració de cervesa i d'una insatisfacció del moment professional que portàvem realitzant durant més de 30 anys. Aquestes inquietuds es van transformar en autèntica passió per experimentar noves receptes posant en pràctica diferents coneixements, tant a nivell de matèries primeres com de procés. A partir del 2013, hem assistit a la Fira de la cirera de Torrelles amb cervesa de cirera, finalment, l'any 2014 vam decidir fer un pas endavant i comercialitzar amb registre sanitari la cervesa Birreta.

L'objectiu és l'elaboració de cervesa natural seguint estils tradicionals, experimentar amb cerveses de temporada i amb vocació d'obtenir un producte dirigit especialment a Persones i Restaurants amb inquietuds gastronòmiques.

Elaboració

Dissenyem receptes segons la forma tradicional d'elaborar cervesa, però amb coneixements i tecnologia actual. Durant el procés d'elaboració es respecten els temps necessaris en cada etapa i s'utilitzen únicament productes naturals de primera qualitat: malts d'ordi, blat, sègol, llúpol, llevat i aigua.

Les nostres cerveses no contenen conservants ni additius que accelerin el procés. Tampoc són filtrades ni pasteuritzades, de manera que són un producte viu, el qual guanya en complexitat a mesura que passa el temps. La carbonatació s'aconsegueix mitjançant una segona fermentació en ampolla, la qual és produïda de manera natural per la presència del llevat.

La recepta es va perfeccionant mitjançant la introducció de petites variacions si considerem que l'estil ho requereix. Les cerveses Birreta són d'alta fermentació (Ale) i s'elaboren en lots de 100L. Tot i que s'aplica un acurat control durant el procés, cada elaboració és única i irrepetible.

Des del 2014 pertanyem a la Xarxa Productes de la terra, que és una agrupació voluntària d’ens locals d’àmbit comarcal impulsada i coordinada per la Diputació de Barcelona, amb la finalitat d’enfortir el teixit empresarial de productes alimenaris locals i de qualitat de la terra i el mar de la província de Barcelona.

No hay comentarios:

Publicar un comentario